Slovenija
21 ogledov

Na obisku ruski zunanji minister

Sergej Lavrov ima predviden tudi sestanek z Danilom Türkom. Žurnal24 main
Ruski visoki obisk pred začetkom gradnje največjega skupnega projekta, plinovoda Južni tok.

V Slovenijo na delovni obisk danes prihaja ruski minister za zunanje zadeve Sergej Lavrov. Pri nas se bo mudil na povabilo ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, namen obiska pa je krepitev političnih in gospodarskih odnosov, ki temeljijo na strateškem partnerstvu in ki jih državi ocenjujeta kot zelo dobre.

Ministra bosta pregledala dosedanje sodelovanje med državama s poudarkom na možnostih poglobljenega gospodarskega sodelovanja. Izmenjala bosta tudi stališča o aktualnih evropskih in mednarodnih temah ter govorila o vprašanjih skupnega interesa, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Podpis sporazumov o sodelovanju

Med drugim naj bi Lavrov in Erjavec na Brdu pri Kranju podpisala medvladni sporazum o vojnih grobiščih ter program sodelovanja med rusko in slovensko vlado v kulturi, znanosti, izobraževanju in športu v letih od 2013 do 2015.

Ruskega ministra bo v Ljubljani pred tem sprejel predsednik države Borut Pahor, za njim pa še premierka Alenka Bratušek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.