Slovenija
11674 ogledov

Na območju Ljubljane ponujala več tisoč evrov za izvršitev umora

Policija, aretacija, policisti Saša Despot
Iz PU Ljubljana so javnost obvestili, da so njihovi kriminalisti v decembru odvzeli prostost 59-letni ženski in 64-letnemu moškemu, ki sta osumljena kaznivih dejanj napeljevanja k umoru.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, sta osumljena dalj časa opazovala bivališče oškodovane osebe, jo fotografirala in ji pošiljala sporočila. Ker sta osumljena oškodovano osebo krivila za dogodke iz preteklosti, sta se želela maščevati tako, da poiščeta nekoga, ki bi proti plačilu izvršil umor te osebe.

"A ko je o iskanju nekoga za izvršitev umora izvedel sorodnik oškodovane osebe, je slednji z namenom zaščite le te uspel vzpostaviti kontakt z osumljenko in ugotovil, da imata oba osumljenca s svojim načrtnim, naklepnim ravnanjem trden namen poskrbeti za umor," so še sporočili iz PU Ljubljana. Dodali so, da sta pri tem nekomu za izvršitev načrtovanega umora ponudila več tisoč evrov. Sorodnik je o tem seznanil oškodovano osebo, nato pa sta kaznivo dejanje prijavila policiji.

Iz Policije so sporočili, da je bila obema osumljenima odvzeta prostost ter odrejeno pridržanje. Po zbranih obvestilih sta bila privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je zanju odredil  pripor. Zaradi  interesa  preiskave nam več podrobnosti na Policiji niso mogli posredovati.

*Fotografija je simbolična

Črna kronika Ljubljana - najbolj aktualna črna kronika.

Komentarjev 4
  • Avatar Leon
    Leon 14:14 27.december 2022.

    Torej oglas da iščejo nekoga za vsestransko čiščenje ...Wagner, Blackwater. Kako bodo sodili nekomu brez dokazov ? To,da je nekdo slišal ,da je rekel sosed,da bo nekdo nekoga počil.... M🍺🍺🍺

  • lojs 13:38 27.december 2022.

    precej manjši smo kot us ... ampak principi so podobni ali isti in gre na slabše, folk za manjši denar naredi še kaj hujšega ... pa to je vse znano in vse to se dogaja ... srednja južna amerika, to ...prikaži več je vsak dan ... pa sej smo dokumetarce gledal ... mogoče pa folk premalo bere motivacijske knjige, živlenje je tvoje in podobno sranje