Slovenija
13 ogledov

Na območju Tolmina lani največ reševanj

gorski reševalci, reševanje, plezalec, helikopter, gorsko reševanje Žurnal24 main
Največ, kar 57, je bilo padalskih in zmajarskih nesreč, kar predstavlja več kot pol vseh intervencij. Izstopajo tudi nesreče na vodi, v katerih so bili leta 2012 štirje mrtvi.

Največ akcij je postaja v lanskem letu opravila na območju Kobarida, na ajdovskem, idrijsko-cerkljanskem področju in na območju skupine Podbrdo. Izvedli so 101 reševalno akcijo in rešili 110 oseb, med njimi 51 odstotkov tujcev. Reševalna skupina Ajdovščina je v slabih sedmih letih delovanja opravila že 79 intervencij.

56 odstotkov nesreč z zmaji in padali

Padalskih in zmajarskih nesreč je bilo največ, kar 56 odstotkov vseh intervencij. Izstopajo tudi nesreče na vodi, v katerih so življenje izgubile štiri osebe.

V avgustu 33 intervencij

Meseca brez intervencije ni bilo, največ dela so imeli v avgustu, je povedal načelnik GRS Tolmin Žarko Trušnovec. "To je tudi posledica turizma, ki ga je zlasti v poletnem času v Posočju iz leta v leto več," je dodal.

Tudi do šest reševanj v enem dnevu

"Devetkrat smo imeli po dve, štiri krat po tri, enkrat štiri in enkrat celo šest intervencij v istem dnevu," je povedal Trušnovec. Načelnik pravi, da je večina intervencij v popoldanskem in večernem času ter ob koncih tedna. Poleg tega dodaja, da je čas, da država uredi tudi to področje, saj se nekateri člani GRS Tolmin zaradi delovnih obveznosti ne morejo udeležiti reševanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.