Slovenija
30 ogledov

Na ocenjevanja le vpisani

vino Žurnal24 main
Z inšpektorata udarec za ljubiteljske vinogradnike in društveno organiziranje.

Inšpektorat RS za kmetijstvo je Zvezo društev vinogradnikov Dolenjske opozoril, naj bodo pri ocenjevanjih vin pozorni na to, da imajo vsi sodelujoči vpisan vinograd ter pridelek prijavljen v register pridelovalcev grozdja in vina, čeprav vina ne prodajajo.

Inšpekcijski pregledi

"Gre za precejšnjo spremembo glede na dosedanjo prakso, kar bo gotovo velik udarec ljubiteljskemu vinogradništvu in društvenemu organiziranju," pravi Matjaž Jakše, predsednik omenjene zveze, ki združuje 32 društev in več kot 6.000 vinogradnikov. Kot dodaja, bo tak ukrep prizadel tudi poskuse malih, inovativnih vinogradnikov, s kakršnimi so v preteklosti spremenili sortni sestav dovoljenih in priporočenih sort grozdja.

V omenjenem dopisu vinarska inšpekcija napoveduje, da bodo že letos začeli pregledovati podatke iz registra ter drugo dokumentacijo o grozdju, moštu, vinu in drugih proizvodih pri sodelujočih na različnih ocenjevanjih vin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.