Slovenija
8 ogledov

Na ogled vse slovenske olimpijske medalje

Medalje slovenskih športnikov
1/13
Barbara Milavec
V Kopru so odprli razstavo, na kateri si je mogoče ogledati medalje največjih dosežkov slovenskih športnikov.

V avli glavne upravne stavbe zavarovalnice Adriatic Slovenica (Ljubljanska cesta 3a) je na ogled razstava vseh slovenskih olimpijskih medalj, skupaj s osnovnimi podatki in fotografijami športnikov, ki so jih dobili.

Razstavo si je danes ogledal tudi Miroslav Cerar, ki je sam dobitnik treh medalj. Sicer pa je največ, kar pet, olimpijskih odličij dobil Leon Štukelj.

Razstava sicer spada v okvir prireditev ob olimpijskem teku, ki bo to soboto potekal v Kopru, na dan državnosti in ob 20-letnici nacionalnega olimpijskega komiteja.

Organizirali bodo maraton na devet kilometrov; proga je prav posebna, saj bo tekla tudi skozi Luko Koper in velik del tudi sicer ob morju. Otroci bodo lahko tekli na ciciolimpijadi, organizator pa je pripravil tudi krajšo, kilometrsko progo, namenjeno družinam in invalidom.

Na sobotni prireditvi bo sodelovalo tudi 30 slovenskih olimpijcev, med tekači na devet kilometrov bo plavalec Matjaž Markič, ki bo, kot je povedal, maraton izrabil za kondicijski trening pred svetovnim prvenstvom v Šanghaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.