Slovenija
167 ogledov

Na onkološkem inštitutu za legionelo zbolel zdravnik

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Eden od zdravnikov na Onkološkem inštitutu Ljubljana je sredi tedna zbolel za legionelo.

Zaenkrat ni dokazov, da se je okužil na onkološkem inštitutu. Obstaja določena možnost, da se je okužil tudi kje drugje, je zapisal generalni direktor onkološkega inštituta Janez Remškar.

Zdravnika, ki je imel visoko vročino in bolečine v mišicah, so sprejeli na hospitalni oddelek onkološkega inštituta. Dobil je ustrezno terapijo, a njegovo stanje še ni stabilno, je zapisal Remškar.

Kot je poudaril, so do nadaljnjega zaprli sobo dežurnega kirurga, v četrtek pa so se dogovorili za vzorčenje bakterioloških preiskav, predvsem na območju gibanja obolelega, kar so tudi že izvedli. O zadevi so obvestili tudi Zavod za zdravstveno varstvo Ljubljana.

Na onkologiji strožji pogoji kot drugje

Na onkološkem inštitutu po Remškarjevih zagotovilih redno izvajajo vse ukrepe, ki so zaradi nevarnosti morebitne navzočnosti legionele predvideni za zaščito tako bolnikov kot zaposlenih. Sicer pa na onkološkem inštitutu veljajo za vodo in vsebnost bakterij strožji pogoji kot v ostalih ustanovah, poudarja.

Če bodo potrebni dodatni ukrepi, bodo ti sledili po tem, ko bodo jasne analize bakterioloških vzorcev.

Remškar ob tem izraža zadovoljstvo, da je priprava na razpis za izgradnjo novega vodovodnega omrežja tik pred zaključkom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.