Slovenija
44 ogledov

Na plažah zaradi burje rumena zastava

Rumena zastava na Bernardinu
1/9
Suzana Kos
Koprsko pristanišče je zaradi močne burje spet priprto, na hitri cesti omejitve prometa.

Rumena zastava pomeni, da je treba biti pozoren, za razliko od prejšnjega tedna, ko so zastavo obesili zaradi štirimetrskega morskega psa, tokrat visi zaradi burje ... morje se je občutno ohladilo, ker ga je burja izdatno premešala in je imelo danes 22 stopinj.

Sicer burja, ki je v nedeljo in ponoči dosegala hitrosti do 140 kilometrov na uro, počasi slabi. Največ nevšečnosti je povzročila na Obali, kjer je bilo dlje časa zaprto koprsko pristanišče, zdaj pa je priprto. V nedeljo so morali v Ankaranu reševati tudi jadralca na deski, ki se zaradi močnega vetra ni mogel vrniti na obalo.

Zaradi močnih sunkov je na hitri cesti Razdrto–Vrtojba med razcepom Nanos in priključkom Ajdovščina ter na cesti Podnanos–Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Burja preglavice sicer povzroča tudi na sosednjem Hrvaškem, kjer niso pluli trajekti.

Mura se umirja

Na drugem koncu Slovenije pa se soočajo s poplavami. Mura je v okolici Gornje Radgone že včeraj začela upadati, ob meji s Hrvaško pa še vedno narašča. Poplavlja sicer znotraj poplavnih nasipov, zato večje škode ni povzročila.

Zaradi poplavljenega cestišča je še vedno zaprt mejni prehod na Hotizi ter cesta Srednja Bistrica–Razkrižje. V galeriji si lahko ogledate fotografije, ki nam jih je poslal bralec. Zaradi plazu je zaprta še regionalna cesta Sotina–Klach (Avstrija).

Sta vam močan veter ali narasla Mura povzročila težave? Pošljite nam fotografije.

Komentarjev 1
  • bestlove 18:59 23.julij 2012.

    Pozdravljeni. ( yvonne44love@yahoo.com)Moje ime je gospodična Yvonne, sem vesel, da pišete na vas, rad bi prijateljev, zato sem ti napisal na zurnal24.si, bom, kot si ti, da mi pošljete pošto na moj e (yvonne44love @ yahoo.com) za mene, da ...prikaži več vem, če ste dobili moj mail, tako da bom povedal o meni in sliko, menim, da razdalja in barva ne bo ovira, upam, da se glasi od tebe kot jaz čakati na svojo pošto, bye,Yvonne.ssHello . ( yvonne44love@yahoo. com )My name is Miss Yvonne, am happy to write to you, i like making friends that is why i write you at zurnal24.si, i will like you to send me a mail to my email ( yvonne44love@yahoo. com ) for me to know if you get my mail, so that i will tell you about me and a picture, i believe distance and color will not be a barrier, i hope to read from you as i wait for your mail, bye,Yvonne .