Slovenija
1901 ogledov

Na plazišču je bilo 11 ljudi, ko se je sprožil plaz

Snežni plaz Shutterstock
Plaz je zasul dve osebi.

"Včeraj  nekaj  pred poldnevom smo bili obveščeni, da se je v Turskem žlebu, na  območju Policijske postaje Mozirje, sprožil snežni plaz in zasul dve osebi 54-letno žensko in 50-letnega moškega," pojasnjuje Milena Tribulin s PU Celje. "V času sprožitve je bilo na območju plazišča 11 ljudi."

Pri reševanju ponesrečencev in sondiranju plazu je sodelovala Gorska reševalna služba iz Celja in policist pripadnik Gorske policijske  enote. 

50-letni moški ni iskal zdravniške pomoči, 54-letno žensko so oskrbeli v celjski bolnišnici.

Snežni plaz Danes je kar nekaj ljudi zajel snežni plaz iz Turskega žleba. K sreči so vsi preživeli in le ena oseba ima...

Objavil/a Gregor Marinsek dne Nedelja, 27. december 2020

Agencija za okolje opozarja, da je nad nadmorsko višino okoli 1700 metrov 3. stopnja nevarnosti snežnih plazov, nižje pa 2. stopnja. Danes se bo nevarnost po napovedih Arsa še povečovala. 

"Nov sneg, ki je zapadel pred dnevi je močan severnik močno spihal in napravil številne klože in opasti. Na nekaterih pobočjih lahko že ob manjši obremenitvi sprožite kložast snežni plaz. Ponoči je začel pihati zmeren do močan južni veter, ki že gradi nove klože. Obenem je začelo tudi snežiti," pišejo pri Arsu. "Razmere se bodo v naslednjih urah začele hitro spreminjati. Zaradi obilice novega snega pričakujemo spontane snežne plazove suhega snega. Ob stiku s trdo in poledenelo podlago se bo sneg slabo sprijel, obenem pa bo nova snežna odeja preobremenila tudi napihan sneg, zato bodo možni tudi spontani kložasti snežni plazovi. Tudi zaradi slabega vremena odsvetujemo obisk gora."

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:27 28.december 2020.

    Ponavadi se na plazišču sprožijo plazovi . ! ?