Slovenija
24 ogledov

Na počitnice z Brnika

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na Letališču Jožeta Pučnika več načrtovanja čarterskih poletov. Najbolj priljubljene destinacije v Sredozemlju.

Ob načrtovani obnovi letališke steze se na ljubljanskem letališču na bližajočo se poletno sezono pripravljajo tudi z načrtovanjem čarterskih letov. Pri čarterskem prometu so še vedno najbolj priljubljene sredozemske destinacije, predvsem grški otoki. Tu je tudi največ ponudbe in povpraševanja, pojasnjujejo na letališču.

"Najave čarterskih letov za letošnjo sezono še niso zaključene, pričakujemo pa, da bo število čarterskih letov in potnikov, prepeljanih z njimi, v sezoni 2010 primerljivo s sezono 2009," je pojasnila Brigita Zorec, vodja korporativnega komuniciranja na Aerodromu Ljubljana, ki upravlja z Letališčem Jožeta Pučnika Ljubljana.

Prvi val čarterskih letov načrtujejo za čas prvomajskih praznikov. Največ jih je nato čez poletne mesece, nekaj destinacij pa je aktualnih tudi pozimi.

Največ na otoke
Pri čarterskem prometu so še vedno najbolj priljubljene sredozemske destinacije, predvsem grški otoki, ugotavljajo na ljubljanskem letališču.

Med že najavljenimi destinacijami čarterskih poletov za letošnje leto so Tenerifa, Hurgada, Šarm el Šejk, Antalya, Djerba, Tunis, Monastir, Rodos, Heraklion, Enfidha, Kafallinaia, Chios, Skiatos, Samos, Malta, Kos, Tyira, Preveza, Kavala, Tel Aviv, Mikonos, Varna, Catania. Med novimi destinacijami v Grčiji so Kavala, Chios in Enfiaha.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.