Slovenija
39 ogledov

Na Počku in v jugovzhodu države od jutri usposabljanje vojaških pilotov

Slovenija ima 11 pilatusov. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Piloti se bodo usposabljali za bojno delovanje na višinah do 4000 metrov. Letala bodo območje preletavala v določenih časovnih intervalih.

Do petka bo na osrednjem vadišču Slovenske vojske na Počku pri Postojni in na jugovzhodu Slovenije potekalo usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja Slovenske vojske in slušateljev šole zračnih sil ZDA AGOS. 

Kot so zapisali na ministrstvu za obrambo, bo usposabljanje podpirala 152. letalska eskadrilja Slovenske vojske s parom letal Pilatus PC-9 M Hudournik. Letali bosta območje usposabljanja preletavali vsak dan od 9.30 do 15.00.

Usposabljanje bo še v torek potekalo na osrednjem vadišču SV pri Postojni, od srede do petka pa v jugovzhodnem delu Slovenije, še piše na spletni strani ministrstva.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Fulmmer 22:41 14.september 2015.

    Sam mal računam, torej 152. eskadrilja bo dala 2 avijona, in če imajo vse eskadrilje do 152 najmanj dva, pol je to čez 300 avijonov, kar niti ni slabo za tako majhno državo. Al se spet motim?

  • pilotko 20:37 14.september 2015.

    Škoda bencina , naj raje delajo kaj bolj koristnega in varujejo z pešadijo južno mejo, ker bo čez par dni tam iz smeri Hrvaške pravi kaos v smeri Avstrije, ki tudi zapira meje. Naši CMERAVI TELEBANI pa še kar vpijejo ...prikaži večo dobrodošlico in nekaj tuhtajo - prestavite v peto, da ne bo prepozno in vojska s policijo naj zasluži plačo, da ne bodo samo domače jeb...!