Slovenija
110 ogledov

Na pogorelo streho splezali tudi jamarji

Jamarji na strehi
1/3
Uprava RS za zaščito in reševanje
Pripadniki Jamarske reševalne službe (JRS) Jamarske zveze Slovenije so s svojo pomočjo za nekaj tisoč evrov znižali stroške sanacije sobotnega požara v Domžalah, pravijo na upravi za zaščito in reševanje.

Po sobotnem požaru v Domžalah je na strehi bloka ostal kup skrivenčene pločevine, ki so jo pripadniki JRS najprej zasilno zasidrali v betonske preklade, potem pa odstranili, sicer bi jo veter razmetal po okolici in bi ogrožala ljudi, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje.

"Ta akcija je še ena od tistih, ki dokazujejo, da člani JRS nismo samo za v jame, ampak smo mogoče edini, ki lahko tako hitro in učinkovito pristopimo k zahtevnemu problemu in ga tudi rešimo," je v imenu jamarjev sporočil Maks Marela in se zahvalil vsem, ki so z dvodnevnim delom znižali stroške sanacije za nekaj tisoč evrov

Po požaru so na pobudo poveljnika civilne zaščite posredovali člani Društva za raziskovanje jam Simon Robič Domžale, sicer tudi člani JRS. Dejavnost JRS sofinancira uprava za zaščito in reševanje, njeni pripadniki pa pri naravni ali kateri drugi nesreči sodelujejo pri intervencijah, ko gre za zaščito, reševanje ali pomoč, so pojasnili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.