Slovenija
29 ogledov

Na pogorišču zrasla lepotica

zelenica Erna Anderle
Zelenica. Odprtje planinskega doma za začetek poletne sezone.

"Obnovljena koča na Zelenici bo dobra popotnica za razvoj turizma v tem delu Tržiča," je pred težko pričakovanim odprtjem planinskega doma vesel tržiški župan Borut Sajovic. Z njo se bo začela poletna sezona, ki so jo konec tedna odprli tudi na Krvavcu.

Novi planinski dom na Zelenici je zrasel na pogorišču stare koče. Prizadevanja za obnovo so se vlekla več kot deset let.

"Rezultat je karavanška lepotica – v tem delu najmodernejša koča z malo čistilno napravo, internetom in spletno kamero, ki kaže vreme," pravi Sajovic, še posebno vesel velikega zanimanja za gorniški učni center, ki bo deloval v sklopu doma.

Vrednost del in opreme je okrog 930 tisoč evrov; občina jih je prispevala okrog 300 tisoč, pomemben pa je bil tudi delež planinskega društva, ki je opravilo tudi okrog deset tisoč prostovoljnih ur dela.

V domu bo 50 ležišč, v poletni sezoni bo ob koncu tedna in praznikih obratovala sedežnica. Pognali jo bodo v soboto, Tržičani pa nameravajo med poletno sezono pod spodnjo postajo obnoviti tudi most, ki vodi do parkirišča.

Pestrejši poletni park

Na Krvavcu so letos obogatili poletni park. Imajo 15 novih gorskih gokartov, kolesarski park in otroški poligon za spuste z različnimi prevoznimi sredstvi. Novost so tudi jezikovne počitnice in enotna vstopnica za več 
parkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.