Slovenija
21 ogledov

Na pokalu bo gneča

Predstavitev priprav sta v veslaškem duhu začela veslača Milan Janša, ki je na p Žurnal24 main
Svetovni veslaški pokal. Novih tribun še ne bo, zapleti s sodniškim stolpom.

"Predstavniki Mednarodne federacije za veslanje (FISA) so zadovoljni z videnim, vendar nas čaka še kar nekaj dela. Zapleti s tribunami in stolpom pa ne morejo ogroziti tekmovanja," je na petkovi predstavitvi priprav na svetovni pokal v veslanju, ki bo na Bledu od 27. do 30. maja, dejal Janez Benčina, predsednik organizacijskega odbora svetovnega veslaškega prvenstva na Bledu.

Poudaril je, da je za svetovni pokal izjemno zanimanje, saj se je do petka prijavilo 720 tekmovalcev iz 45 držav, prijave pa zbirajo do 18. maja. Tako velikega tekmovanja na Bledu ni bilo že 21 let, svetovni pokal pa bo generalka za svetovno prvenstvo, ki bo od 28. avgusta do 4. septembra prihodnjega leta.

Tekmovanji bosta potekali pod sloganom Čas je za Bled, na svetovnem pokalu pa bodo prvič tekmovali tudi veslači invalidi (pričakujejo jih okoli 45), vendar med njimi letos še ne bo slovenskih tekmovalcev. Vstopnine za ogled tekmovanj ne bo, obiskovalcem bo na voljo štiri tisoč parkirnih prostorov, za nemoten potek dogajanja pa bo skrbelo tudi več kot 300 prostovoljcev.

Prepočasna gradnja stolpa
Svetlana Ocetova, predstavnica FISA, ki je leta 1979 na Bledu osvojila srebrno medaljo, je pohvalila blejsko progo in obnovljene veslaške objekte, poudarila pa je, da brez dokončanega sodniškega stolpa tekmovanja ne bo. Pri gradnji stolpa v Veliki Zaki so se, kot je dejal Benčina, zaradi počasnosti izvajalca – škofjeloškega SGP Tehnik – pojavile težave.

"Zagotovili so nam, da bo stolp končan do 12. maja. Če ga ne bodo dokončali oni, ga bo nekdo drug," je pojasnil Benčina in omenil tudi nerazumno dolge roke za pridobitev dovoljenj. "Ko gre za projekte nacionalnega pomena, bi morali postopke skrajšati," je dodal. Odločeno je, da novih tribun do svetovnega pokala še ne bo, postavili bodo montažne, nove pa zgradili do svetovnega prvenstva prihodnje leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.