Slovenija
17 ogledov

Na pol pri nogometu

Polovica Slovencev bo med delovnim časom lovila informacije o nogometu, ugotavlj Žurnal24 main
Služba. Skoraj polovica anketiranih bo med delovnim časom spremljala rezultate SP v nogometu.

Navijači. Čeprav 77 odstotkov ljudi strogo ločuje službene obveznosti in prosti čas, jih bo 47 odstotkov med delovnim časom pregledovalo rezultate nogometnih tekem letošnjega svetovnega prvenstva (SP). Tako so ugotovili v spletni anketi zaposlitvenega portala MojeDelo.com.

Slovenija v osmino
Anketa. Anketo je izpolnilo 936 ljudi, od tega 41 odstotkov žensk. Največ jih je bilo starih od 26 do 35 let.

Rezultati. Po mnenju več kot polovice vprašanih ima slovenska reprezentanca možnosti za osmino finala. Poleg domače reprezentance jih bo največ navijalo za Brazilijo, Španijo in Argentino.

Ugodni urniki
Zanimalo nas je, ali se delodajalci bojijo upada produktivnosti zaradi SP v Južnoafriški republiki. V Telekomu menijo, da zaradi urnika tekem, ki bodo predvsem popoldne in zvečer, prvenstvo ne bo motilo delovnega procesa.

“Upada produktivnosti med nogometnim prvenstvom ne pričakujemo, saj smo prepričani, da bodo naši zaposleni kot do zdaj vestno, odgovorno in učinkovito opravljali svoje delo,” so sporočili iz službe za odnose z javnostmi v novomeški Krki.

Najbolj optimistični so v Vzajemni. “Ne, produktivnost ne bo upadla, ker smo prepričani, da bodo naši dobro igrali, kar bo pozitivno vplivalo na vse nas in bo produktivnost še večja,” so povedali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.