Slovenija
90154 ogledov

Na policah priljubljenega trgovca alpskega mleka ni več. Le zakaj?

mleko alpsko mleko Saša Despot
Ljubljanske mlekarne so prejšnji ponedeljek ustavile dobave Mercatorju. Le zakaj so se pri enem vodilnih proizvajalcev mlečnih izdelkov pri nas odločili za tako radikalno potezo?

Kot pravijo v mlekarnah, so se za potezo odločili, ker Mercator ni sprejel njihovega novembrskega zahtevka za dvig cen, ceno izdelka na polici pa vseeno dvignil, danes poroča spletni portal N1. Trgovec se do danes še ni odzval. 

Na to, da na policah Mercatorjevih poslovalnic ni več alpskega mleka, so sicer javno opozorili na Twitter profilu bloga Uporabna stran. Kasneje so to potrdili tudi na profilu Ljubljanskih mlekarn in pojasnili, zakaj so se odločili za tako radikalno potezo. Mercator sprva ni želel sprejeti napovedanega dviga veleprodajnih cen, nato pa ceno sam na lastno pest dvignil in povišal svojo maržo. 

"V ponedeljek, 9. 1., smo ustavili dobavo, saj partner ni sprejel že začetek novembra napovedanega dviga veleprodajnih cen, ceno izdelka na polici pa kljub temu dvignil. Verjamemo, da bomo dosegli dogovor. Dotlej pa so naši izdelki kot običajno na voljo pri vseh ostalih trgovcih," so pojasnili v Ljubljanskih mlekarnah.

Kot gre razumeti iz objave na profilu Ljubljanskih mlekarn, gre za (zaenkrat) kratkotrajni ukrep, saj si v ljubljanskem proizvajalcu želijo najti dogovor z vodstvom Mercatorja. 

Komentarjev 17
  • Pepe007 09:27 16.januar 2023.

    Mercator je bil že v časih ekspanzije, ko je "jedel" slovenske trgovce enega po enega, najdražji. Takrat sem se odvadil hodit vanj in se nisem več navadil.

  • jakec42 08:17 16.januar 2023.

    Krave štrajkajo.

  • pravicnez 08:12 16.januar 2023.

    Kdo pa pije to umetno ustvarjeno brozgo.