Slovenija
22 ogledov

Na pomoč 130 lačnim

Brezdomec Žurnal24 main
Brezplačen topel obrok. Dobi ga 130 Pirančanov, predvsem upokojencev.

“V občini smo do zdaj v projekt kuhinje od maja vključili 130 ljudi, dobrih 80 odstotkov je upokojencev. Letos smo v proračunu za ta namen zagotovili 20 tisoč evrov, prihodnje leto pa bo treba očitno imeti več denarja,” je povedala piranska podžupanja Meira Hot.

Z bonom lahko brezplačen topel obrok dobijo v štirih gostilnah v Piranu, peta je v Luciji, šesta pa v Novi vasi. “V začetku smo imeli kar nekaj težav, ker so imeli ljudje odpor, da bo to nekakšna menza za revne; marsikdo se namreč sramuje svojih razmer. Veliko ljudi verjetno tudi zato v izbrane lokale, ki sodelujejo v projektu, pride s posodo in si hrano odnese domov,” je dodala.

Do pomoči je mogoče prek izpolnitve vloge, ki jo enkrat na mesec obravnava posebna komisija, obrazec za prijavo ter dodatne informacije pa so na voljo na občini, Rdečem križu, Karitas, centru za socialno delo in zvezi upokojencev.

Pomagajo tudi brezdomcem

V občini je 12 brezdomcev – nekateri so tam, kjer se trenutno nahajajo, za okolje moteči. “Pred dnevi smo ustanovili posebno komisijo za rešitev problema. Predvidevamo nastanitev v bivalne zabojnike po vzoru Kopra ali Ljubljane,” je napovedala Hotova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.