Slovenija
3528 ogledov

Na pomoč klicali helikopter, moškemu ni bilo pomoči

reševanje v gorah
1/2
PU Kranj
Posadka policijskega helikopterja je dopoldne kar trikrat posredovala v gorah. V enem primeru pohodniku ni bilo pomoči.

"Okoli osme ure zjutraj je med Vodnikovim domom in Studorskim prevalom ekipa poskušala pomagati starejšemu moškemu z zdravstvenimi težavami. Kljub pomoči je slovenski pohodnik umrl," so sporočili s PU Kranj. Po do zdaj znanih podatkih naj bi šlo za bolezensko stanje. 

Ob deseti uri se je nato nad Smokuško planino poškodovala pohodnica. "Med hojo je vanjo priletela skala in jo huje poškodovala. Skoraj istočasno s prijavo te nesreče je bilo prijavljeno še reševanje na Vrtači, kjer je omagal pohodnik. Reševanje na Vrtači je posadka policijskega helikopterja opravila z radovljiškimi gorskimi reševalci, dežurna ekipa pa je vmes na transport v zdravstveno ustanovo pripravila poškodovano pohodnico nad Smokuško planino. Oba sta bila oskrbljena," so dodali.

Policisti opozarjajo vse, ki se podajajo v slovenske gore, naj bodo previdni in odgovorni, ko se podajajo v gore.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 06:16 09.julij 2023.

    a veste zakaj pohod na stol, triglav in podbne ture ni enak pohodu na Jošt ali šmarno goro ? ja dragi moji tam gor ni sence in ne boste verjel kako prbija tamgor una peč.. v rujzaku pa red bul ...prikaži večl in pir.pa če majo sreče en žakelj razbuh tablet.. takim bi dal faktor kot za sončenje ene 30x normalne kazni.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 17:49 08.julij 2023.

    Če si v SLO zazelis brezplačno vožnjo s helikopterjem, gres v hrib, sporočiš da si se zaplezal in te pride iskat helikopter. Butale.

  • Avatar Leon
    Leon 15:50 08.julij 2023.

    V kolikor bi posameznik moral plačati reševanje za svoje neumne podvige v gorah bi marsikateri ostal doma. Tudi omejevanje števila obiskovalcev na Triglav in plačilo EKO prispevka za okolje .