Slovenija
24 ogledov

Na pomoč kličejo evroveljake

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Pokojninska reforma. Pahor potrdil obiske evroveljakov, čeprav imen še ne izda.
Obstaja velikanska nevarnost, da bi šel na referendum morebiti tudi sprejet interventni zakon.
Borut Pahor

Referendum. Evropski veljaki naj bi prišli v Slovenijo v času predreferendumske kampanje o pokojninski reformi. Po neuradnih, a gotovih informacijah, se slovenska vlada za obisk dogovarja s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem, evropskim komisarjem za denarne in gospodarske zadeve Ollijem Rehnom, predsednikom Evropske centralne banke Jean-Claudom Trichetom in luksemburškim premierjem in šefom evroskupine Jean-Claudom Junckerjem. Slovenijo naj bi obiskala vsaj dva, predsednik vlade Borut Pahor pa je obisk Junckerja za april napovedal že februarja na obisku v Bruslju. To soboto, ob robu strankarskega posveta predstavnikov lokalnih odborov SD o kampanji za pokojninsko reformo, je Pahor dogovarjanje o obiskih potrdil, vendar ni želel izdati, kdo bo prišel.

"Pokojninski referendum je pomemben signal domačim in tujim trgom in mednarodni skupnosti, da je Slovenija reformno sposobna država," je članom svoje stranke razlagal Pahor. Spet je povedal, da je v pripravi interventni zakon, ki bi omilil posledice nesprejetja pokojninske reforme in ob tem opozoril na morebitno sistemsko krizo, ki bi se pokazala v novem referendumu o interventnem zakonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.