Slovenija
23 ogledov

Na pomoč otrokom, žrtvam nasilja

Prijazna soba v Mariboru Si.mobil
Društvo Beli obroč Slovenije pod vodstvom Vlaste Nussdorfer naslednji teden pripravlja dražbo slik. Izkupiček bo namenjen 70 posameznikom, žrtvam nasilja.

Beli obroč Slovenije po včerajšnjem odprtju nove prijazne sobe v Mariboru načrtuje novo akcijo za pomoč žrtvam nasilja. Društvo bo imelo naslednji torek v ljubljanskem vrtcu Metulj dobrodelno dražbo slik za otroke, sicer žrtve nasilja v družini.

Cilj društva je, da bi s tem "spodbudil in povezal dobre ljudi in organizacije, ki želijo prispevati k boljšemu življenju v skupnosti, da z dobrodelno dražbo likovnih del zberejo sredstva za nakup oblačil in obutve tem otrokom". Na dražbi bodo dela nekaterih znanih slikarjev, mnogo slik pa so ustvarili povsem neznani avtorji, tudi otroci. Dražbo bo vodil Mitja Meršol, sodeloval pa bo tudi Lado Bizovičar. Na voljo bo 37 slik. Ogledate si jih lahko na tej povezavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.