Slovenija
18 ogledov

Na pošto in občino tudi invalidi

Novo večnamensko stavbo bosta danes ob 17. uri odprla Miran Čehovin, direktor kr Žurnal24 main
Zgornje Gorje. Občina in pošta v novih prostorih. Jeseni še nova knjižnica.
130 kvadratnih metrov bo velika nova knjižnica, ki jo bodo uredili v starih prostorih občine in pošte.

Danes popoldne bodo v Zgornjih Gorjah odprli večnamenski objekt, v katerem bosta pošta in občinska uprava. Občina Gorje in Pošta Slovenije sta kupili stavbo nekdanje trgovine Mercator – zanjo sta odšteli 130 tisoč evrov –, gradnja in oprema novega objekta pa sta stali dobrih 394 tisoč evrov; od tega je občina zagotovila 250 tisoč evrov.

Konec prostorske stiske
“Občinska uprava zdaj dela na 50 kvadratnih metrih, s prostorsko stisko se ubadajo tudi na pošti in brez prostorov je 18 gorjanskih društev, z novim objektom pa smo to rešili,” je pojasnil gorjanski župan Peter Torkar. Uporabno dovoljenje pričakujejo prihodnji teden, v novi stavbi bo tudi turističnoinformacijska pisarna, prostori pa bodo dostopni tudi za invalide.

V Gorjah krajevni urad?

Pošta naj bi se v nove prostore preselila predvidoma prihodnji teden, občinska uprava pa v začetku maja. “Z radovljiško upravno enoto se dogovarjamo, da bi v Gorjah odprla pisarno krajevnega urada,” je dodal župan.

V zdajšnjih prostorih občine in pošte bodo uredili sodobno, 130 kvadratnih metrov veliko knjižnico. Poskrbeli bodo, da bo dostopna vsem, kajti vhod v zdajšnjo vodi po strmih stopnicah, zato invalidi vanjo ne morejo.

Občina bo v začetku maja oddala projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja; gradnja nove knjižnice bo stala 250 tisoč evrov, od tega naj bi 80 odstotkov denarja pridobili prek razpisa kulturnega ministrstva, odprli pa jo bodo jeseni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.