Slovenija
27 ogledov

Na poti ovadba proti Jankoviću?

Zoran Janković Anže Petkovšek
Durs naj bi proti Zoranu Jankoviću vložil kazensko ovadbo zaradi suma številnih kaznivih dejanj. Po teh navedbah je ovadba menda prispela na tožilstvo, a tam o tem ne vedo nič. O ovadbi nič ne ve niti Janković.

Davčna uprava naj bi proti Zoranu Jankoviću vložila kazensko ovadbo zaradi suma številnih kaznivih dejanj, od oškodovanja upnikov do pranja denarja, piše Pozareport. Po teh navedbah je ovadba menda prispela na tožilstvo, policijo in Komisijo za preprečevanje korupcije.

Obstajajo namigi, da bi lahko bil predlog novega kandidata za mandatarja povezan prav s tem.

Trditve o morebitni ovadbi smo že pred njihovo objavo v javnosti čez dan preverjali tudi pri Žurnalu24, vendar je tožilstvo povedalo, da ni prejelo nobene ovadbe.

Janković je sicer zanikal, da bi bil z ovadbo seznanjen.

Je ovadba proti Jankoviću vprašanje časa?

Davčni inšpektorji naj bi že nekaj časa vršili davčni pregled Zorana Jankovića in povezanih podjetij, trdi Pozareport. Predsednik države Danilo Türk naj bi po pisanju portala prav zaradi tega začel iskati "nadomestilo" za Jankovića.

"Zanimivo je, da je ovadba zelo težka in da sta z njo seznanjena Türk in Kučan. Verjetno bi bilo dobro, da bi bil z njo seznanjen tudi jaz. Nič ne vem o tem," pa je domnevno ovadbo komentiral Janković. Ob tem je še poudaril, da je omenjeno tematiko v nekem intervjuju omenil že prvak SDS Janez Janša, ko naj bi po Jankovićevih besedah dejal, da "je to, kar on doživlja na sodišču v zvezi s Patrio, 'mala malica' v primerjavi s preiskavo, ki teče zoper Zorana Jankovića".

Janković: "V pravno državo verjamem"

"Jaz sem že v času volitev pozival Durs in ostale, zdaj govorim isto, kar naj pridejo. Imajo vso pravico, jaz pa v pravno državo verjamem in ne vem nič o nobeni ovadbi. Zelo zanimivo pa je, da tisti, ki je bil drugi na volitvah, o ovadbi zoper mene ve več kot jaz sam," je v zvezi z domnevno ovadbo in preiskavo še dejal Janković.

V pogovorni oddaji na TV Slovenija je sicer Janković še omenil, da bi, če bi imel svojo vlado, z veseljem področje pravosodja prepustil drugim strankam.

"Nimam niti ene kazenske ovadbe," je zatrdil Janković v oddaji. In ponovno poudaril, da je pripravljen na preiskavo, ki naj razišče, ali je pri njem kar koli nezakonitega ali ne.

Komentarjev 5
  • Trsten 15:45 16.februar 2012.

    Tale ovadba se je zgleda izgubila nekje med potjo. ker Zokija še niso zaprli.

  • Kepler22-b 07:40 19.januar 2012.

    G.Jankovica prosim za podkrepitev svoje izjave. Poznamo mednarodne in domace ocene delovanja nase pravne drzave. Torej, na cem temelji vera nasega verjetnega mandatarja? Meni, kot volilca in davkoplacevalca njegove izjave mocno skrbijo, ker so plod lazi ali neumnosti kandidata. Oboje je nesprejemljivo.

  • Glas-ovir 20:48 18.januar 2012.

    Poslušte to pesem z naslovom ZGODOVINA OBSTOJA:dl.dropbox.com/u/24702518/Zgodovina%20obstoja.mp3