Slovenija
123 ogledov

Na poti proti morju orkanska burja in zastoji

Zastoji zaradi burje 24sata
Pri nas že popoldne nevihte in zelo gost promet proti turističnim krajem. Na Hrvaškem ta konec tedna pričakujejo orkansko burjo in zapore nekaterih odsekov avtocest.

Trenutno stanje na cestah

Ob 19.05 je prometno - informacijski center poročal o popolni zapori ceste Zg. Hajdina - Lovrenc na Dravskem Polju, pri Apačah. 

Zastoj je na gorenjski avtocesti med priključkom Jesenice - vzhod in Karavankami proti Avstriji dolg približno 7 kilometrov. Občasno zapirajo predor zaradi avstrijske kontrole prometa. Za pot proti Kranjski Gori priporočajo izvoz Jesenice - vzhod.

Zastoji so tudi na cestah Koper - Šmarje - Dragonja v obe smeri in Podgrad - Starod. 
Upočasnjen promet je na primorski avtocesti od Postojne do Ljubljane, potovalni čas se podaljša za dobre pol ure.

Na MP Starod je čakalna doba na vstopu 15 minut ter izstopu 1 ura.

Po podatkih hrvaškega avtokluba  so zastoji na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje proti Sloveniji.

Svetujejo izbiro alternativnih poti

Tudi ta konec tedna bo na slovenskih cestah močno povečan promet, večje zastoje pa na prometno informacijskem centru pričakujejo med koncem podravske avtocesti A4 ter prehodom Gruškovje v smeri Hrvaške. Voznikom zato priporočajo, da uporabijo alternativne poti oziroma naj se usmerijo na mejna prehoda Dobovec in Zavrč.

Alternativne poti za pot proti Hrvaški | Avtor: Dars Dars

"Upoštevajte začasno prometno signalizacijo (za cestninsko postajo Pesnica). Pot Šentilj—Pesnica—Lendava— Pince—Letenye (H)—Zagreb (HR), po kateri boste svoj cilj dosegli najhitreje," je alternativna pot, ki jo svetujejo na Darsu. 

Gneča na mejnem prehodu Sečovlje | Avtor: zurnal zurnal

Tudi na primorski avtocesti bo ob koncu tedna povečan promet. Zastoji bodo na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Izola-Portorož ter na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, zato voznikom kot alternativo predlagajo mejni prehod Sočerga. Vsem voznikom pa svetujejo, naj se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru in uporabljajo manj obremenjene ceste.

Hrvati opozarjajo na orkansko burjo

Hrvaški hidrometeorološki zavod in upravljavec hrvaških avtocest opozarjata, da je za danes popoldne pričakovati močno burjo z orkanskimi sunki. Zaradi varnosti bi lahko iz prometa izločali določene skupin vozil, možne so popolne zapore cest.

Zaradi burje predvidena zapora avtoceste

Zaradi močne burje so mogoče popolne zapore za ves promet na avtocesti Zagreb-Split na odseku predor Sveti Rok-Maslenički most in na avtocesti Bosiljevo-Reka na odseku Delnice-Kikovica. Promet bo v času morebitnih zapor na avtocesti preusmerjen na regionalne ceste, navajajo.

Zaradi močne burje, ki je predvidena za danes popoldne, v soboto in nedeljo, so možne zapore tudi na nekaterih regionalnih cestah in sicer na Jadranski magistrali, na cesti Malsenica-Zaton Obrovački ter zapori mostov na Krk in Pag.

Preberite še:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.