Slovenija
2943 ogledov

Na poti proti Obali in proti nekaterim prehodom pričakovani zastoji

Gneča na mejnem prehodu
1/3
Suzana Kos
Vozniki, ki se odpravljajo proti morju, lahko na enega najbolj prometno obremenjenih vikendov letošnjega poletja pričakujejo zgoščen promet in zastoje. V izogib zastojem na prometno-informacijskem centru za državne ceste svetujejo uporabo manj obremenjenih mejnih prehodov.

Promet bo po napovedih zgoščen predvsem v soboto dopoldne na podravski avtocesti med razcepom Slivnica in Draženci v smeri proti mejnemu prehodu Gruškovje. Vozniki, ki se želijo izogniti zastojem, naj uporabijo manj obremenjene mejne prehode, kot so denimo Dobovec, Zavrč, Ormož ali Središče ob Dravi. Ob zastojih je po navedbah prometno-informacijskega centra pričakovati tudi nesreče, ki lahko povzročijo večurne zaustavitve prometa.

Povečan promet je pričakovan tudi na primorski avtocesti od Ljubljane proti Obali, na cestah Koper-Šmarje-Dragonja in Koper-Portorož-Sečovlje, tu se vozniki izognejo zastojem, če uporabijo mejni prehod Sočerga.

Policijski znaki Avto Ali poznate vse znake policistov, ki urejajo promet?

Na prometno-informacijskem centru pričakuje zastoje še na cesti Kozina-Podgrad proti mejnemu prehodu Starod ter na cesti Postojna-Ilirska Bistrica proti mejnemu prehodu Jelšane. Podobne razmere se obetajo tudi na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke v obe smeri.

Voznikom priporočajo, da se na pot odpravijo zgodaj zjutraj ali proti večeru. Pri vožnji naj upoštevajo prometno signalizacijo in se pred odhodom informirajo o stanju na cestah. Po potrebi naj izberejo alternativno pot, zemljevid mejnih prehodov je objavljen tudi na spletni strani centra. Pred potovanjem je treba preveriti stanje vozila, količino goriva, pri sebi pa naj imajo zadostno količino pijače.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.