Slovenija
19 ogledov

Na pragu nove občine

"Kljub dopustom smo uspeli zbrati 444 podpisov krajanov," pravi Gregor Strmčnik. Žurnal24 main
Krajani želijo pospešiti ustanovitev nove občine Ankaran, zato so v ta namen že začeli zbirati podpise.
"V štirinajstih dneh smo kljub dopustom zbrali 444 podpisov krajank in krajanov Ankarana, kar je več kot 20 odstotkov volilnih upravičencev," je dejal Gregor Strmčnik, ki v imenu Ankarančanov zbira podpise za pospešitev ustanovitve občine Ankaran.

Kot smo že poročali, je pred časom poslanec NSi Anton Kokalj v Državnem zboru (DZ) vložil predlog za začetek postopka za ustanovitev občine Ankaran, krajani pa so v ponedeljek DZ in vsem poslanskim skupinam, ustavnemu sodišču ter službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko skupaj s podpisi poslali prošnjo za pospešitev postopkov. "Za zbiranje podpisov smo se odločili, ker želimo v Ankaranu dvigniti legitimnost postopka, ki je sprožen v Ljubljani. Za to pa smo se odločili tudi zaradi pritiskov, ki se izvajajo na Ankarančane, in ker je Mestna občina Koper intenzivirala vse tiste postopke, ki smo jim na zboru krajanov odločno nasprotovali: pozidavi apartmajskega naselja priobalnega pasu in stanovanjskih naselij ter spremembi meja naselij," dodaja Strmčnik.

Morda še v tem mandatu
Anton Kokalj je pobudo za ustanovitev občine Ankaran te dni v DZ nekoliko dopolnil, zato sam še ne ve, kdaj bi jo lahko uvrstili na dnevni red. "Vložil sem dopolnitev predloga in upam, da bo predsednik DZ sprejel dopolnitev kot takšno. Mislim pa, da bi se ta zadeva lahko v DZ obravnavala še v tem mandatu," dodaja Kokalj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.