Slovenija
31 ogledov

Na pravljico do torka vsak dan

Pripovedovanje pravljic bo potekalo v slovenskem in italijanskem jeziku. (Foto: Žurnal24 main
Primorski pravljični festival. Mesto bo zaživelo s pripovedmi, pogovori, lutkami in ilustracijami.

Izola. “Za Primorski pravljični festival, ki bo letos prvič, smo se odločili, ker si zaradi današnjega tempa življenja ne vzamemo več časa za pripovedništvo. Tudi tako se ohranja slovenski jezik, ker pa smo na dvojezičnem območju, bo pripovedovanje v slovenskem in italijanskem jeziku,” je dejala Zvonka Radojevič, koordinatorka Območne izpostave Izola Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD).

Tudi za odrasle
Festival odpira svoja vrata danes ob 10. uri v mestni knjižnici, v štirih dneh pa bo več kot 20 pripovedovalcev otroke navduševalo z različnimi pravljicami in pripovedmi. Za odrasle bodo v večernih urah potekali pogovori o narodnem izročilu in pripovedništvu, manjkale pa ne bodo niti razstave.

Festival je plod sodelovanja Lutkovnega kulturnega društva Izola Mari o net.te, JSKD, mestne knjižnice, Italijanske samoupravne narodne skupnosti Izola, Centra za kulturo, šport in prireditve Izola ter Multimedijskega 
prostora KT1.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.