Slovenija
25 ogledov

Na predmetih iz ropa našli sledi obdolženega Vidmarja

Slovenija 19.03.12, skb banka, sefi, foto: policijska uprava policijska uprava
Kriminalist: Ropali so brez panike. Sodni izvedenci: Biološka preiskava potrdila, da večinska sled pripada Vidmarju.

Na sojenju osumljenima ropa banke SKB Sašu Nosetu in Dejanu Vidmarju je zaslišani kriminalist Peter Sajovic pojasnil, da se mu je ob opazovanju kraja dogodka zdelo, kot da se storilcem ni mudilo in so bili prepričani o svojem početju. Dodal je, da se mu je zdelo, "kot da bi bili storilci povabljeni in bi nato odšli po opravljeni zadani nalogi". Po njegovi oceni je bilo namreč videti, kot da so ropali brez panike.

Kot je še pojasnil Sajovic, se mu je ob opazovanju kraja zdelo nenavadno, kako sta bila oba varnostnika Nose in Draženko D. onesposobljena ter zunaj varnostne sobe, kjer bi lahko eden poklical na pomoč. Ta prostor je bil namreč po njegovi oceni dobro zavarovan, tako da bi bilo vanj zelo težko vdreti. Poleg tega se je ob opazovanju Draženka D., ki ni med osumljenimi, vprašal, kako to, da je bil kljub bolezni na delovnem mestu.

Našli biološke sledi Vidmarja 

Vodja oddelka za biološke preiskave v Nacionalnem forenzičnem laboratoriju Katja Drobnič je pred sodnim senatom poudarila, da so ob analizi na ventilu jeklenke in koščku rokavice iz lateksa, ki so ju našli na kraju ropa, biološke sledi obdolženega Vidmarja. Na ventilu so poleg njegovih našli sledi še ene osebe, na rokavici iz lateksa pa biološke sledi še dveh neznanih oseb. Kot je dodala, večinska sled pripada Vidmarju.

Ob tem je Drobničeva pojasnila, da v postopku analize DNK ni možno, da bi prišlo do kontaminacije. Pri analizi je namreč upoštevala najstrožja merila, da bi izključila vse dvome.

Odtis tudi na vrečki 

Zaslišani tehnični izvedenec forenzičnega laboratorija Matej Trapečar je analiziral prstne odtise na vrečki oranžne barve, ki je bila prav tako najdena na kraju ropa. Iz njegovega mnenja je razvidno, da so na njej našli prstne odtise Vidmarja, in sicer sledi kazalca leve roke.

Pred ropom sta se poznala 

Zaslišani policist Borut Vozel pa je med pričanjem pojasnil, da je pri obravnavi drugega dogodka, in sicer pretepa v ljubljanskem lokalu Tramontana, pridobil dve telefonski številki tretjega osumljenca ropa SKB Radomirja Cvijanovića. Z ene od teh številk je Cvijanović po besedah tožilke Blanke Žgajnar komuniciral z obdolženim Nosetom, kar domnevno dokazuje, da sta se pred ropom poznala. Na to je opozoril tudi kriminalist Marjan Jerot na enem od januarskih zaslišanj.

Sojenje se bo nadaljevalo v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.