Slovenija
21 ogledov

Na primorki bo spet gneča

Načrtovana zapora Dars
Dars bo obnavljal 3,5-kilometrski odsek avtoceste med Uncem in Postojno.

Jutri po jutranji konici bodo delavci Darsa na tem odseku začeli postavljati zaporo.  Od četrtka pa najpozneje do konca oktobra bo promet na tem delu avtoceste potekal dvosmerno le po eni polovici avtoceste, hitrost bo omejena.

Delavci bodo obnovili poškodovano dvosmerno vozišče v smeri Ljubljane, vključno z zamenjavo hidroizolacije in asfaltov na treh objektih.

"Za promet bodo zaprti tudi posamezni kraki avtocestnega priključka Unec, ki bodo ravno tako deležni temeljite obnove. Od predvidoma četrtka, 18. septembra 2014, popoldan bosta tako na navedenem priključku zaprt izvozni krak Unec, iz smeri Postojna-Ljubljana, Iz smeri Kopra bodo vozila, ki bi želela uporabiti avtocestni izvoz AC Unec vodena prek predhodnega avtocestnega priključka Postojna po glavni cesti G1-6, regionalni cesti R2-409 (do Ravbakomande) in nato naprej po RT-914 in občinski cesti LC 041013 do Unca. Obvoz bo ustrezno označen,“ so sporočili z Darsa.

Zaprta bosta tudi priključka

Prvih predvidoma 15 dni bo zaprt tudi uvozni krak na avtocesto na priključku Unec proti Ljubljani. Za tovorna vozila nad 7,5 tone bo za smer Ljubljana obvezen obvoz prek priključka Unec najprej na avtocesto proti Postojni in nazaj po avtocesti proti Ljubljani, nato pa bo znova omogočen dostop na avtocesto prek priključka Unec tudi za smer Ljubljana. 

Ko bodo dela končana v tej smeri končana, se bo zaradi obnove zaprl še v celoti priključek Unec v smeri Ljubljana–Koper, predvidoma za največ dva tedna. 

Da bi se izognili preveliki gneči

Delavci Darsa bodo med delavniki in ob sobotah dvakrat dnevno vzpostavili dva zožena pasova v smeri povečanega prometa – zjutraj dva proti Ljubljani, popoldan dva v smeri Kopra. "Ob nedeljah in praznikih bosta popoldan in zvečer dva pasova v smeri Ljubljane. Kljub dnevnim vzpostavitvam dveh prometnih pasov je predvsem v smeri samo enega prometnega pasu pričakovati zgostitve prometa in občasno tudi zastoje,“ še opozarjajo na Darsu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.