Slovenija
16 ogledov

Na Primorskem več zanimanja

Danes so se zaključili informativni dnevi na fakultetah. (Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Informativni dnevi. Za študij na Univerzi v Ljubljani se je včeraj zanimalo okoli 12.000 študentov, za študij v Mariboru okoli 7.000 in okoli 2.000 za študij v Kopru.

Petkov informativni dan je izkoristilo veliko število dijakov. Največ, okoli 12.000, se jih je zanimalo za študij na Univerzi v Ljubljani, okoli 7.000 za študij v Mariboru in okoli 2000 za študij v Kopru.

Obisk na informativnih dnevih je približno enak kot lani, so ocenili v službi za odnose z javnostjo na ljubljanski univerzi.

Prav tako kot lani v primerjavi z leti poprej zaznavajo povečano zanimanje dijakov za študij na tehniških in naravoslovnih fakultetah. Za te poklice pa je znano tudi največje povpraševanje.

Več zanimanja za primorsko
Na informativnih dnevih se je sicer v primerjavi z lani povečalo zanimanje za študijske programe na Univerzi na Primorskem. Lani se je informativnih dnevov na tej univerzi udeležilo več kot 1.600 dijakov, letos pa že okoli 2.000.

Za študij na Univerzi v Mariboru se je zanimalo okoli 7.000 dijakov, pa pravijo na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru.

O svoji nadaljnji izobraževalni poti so se danes in v petek lahko pozanimali tudi osnovnošolci, odprta so jim bila vrata srednjih in poklicnih šol.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.