Slovenija
25 ogledov

Na prošnje za bivanje v študentskih domovih še čakajo

študenti Anže Petkovšek
Študenti naj ne pozabijo na oddajo prošnje za bivanje v študentskih domovih in za subvencijo za bivanje pri zasebnikih. Iztekata se tako rok za prvo oddajo kot za podaljšanje.

"Trenutno le polovica od pričakovanih prošenj za subvencijo bivanja študentov, ne pozabite na pravočasno oddajo," je danes na Twitterju objavil minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo.

Letos so do danes, torej teden pred iztekom roka za novince, na njegovem ministrstvu prejeli pol manj vlog kot v tem obdobju lani; le 3.700 vlog. Lani so jih v tem času imeli že okoli 7.700 za skupno približno 15 tisoč prostih mest za subvencionirano bivanje.

Na ministrstvu opozarjajo, da se rok za oddajo vlog za pridobitev subvencije za bivanje v študentskih domovih ali pri zasebnikih v prihodnjem študijskem letu izteče že v ponedeljek. Vlogo za sprejem v študentski dom ali za subvencijo za bivanje pri zasebnikih morajo do takrat vložiti tudi kandidati, ki bodo opravljali maturo v jesenskem roku, in kandidati, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje, poudarjajo.

Prošnje za podaljšanje subvencioniranja pa bodo na ministrstvu sprejemali nekoliko dlje, do 20. avgusta.

Najlažje z digitalnim potrdilom

Oboji morajo prošnje oddati prek elektronskega obrazca na spletnem portalu eVŠ. Študenti z digitalnim potrdilom morajo le izpolniti obrazec na spletu, po pošti pa poslati pristojni pisarni za študentske domove le zahtevana potrdila. Študenti brez digitalnega potrdila pa morajo ob tem prošnjo poslati tako po elektronski pošti kot natisnjeno s podpisom in zahtevanimi prilogami po navadni pošti v pisarno študentskih domov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.