Slovenija
24 ogledov

Na protestu v Mariboru 50 ljudi

Protestniki
1/8
Vseslovenska ljudska vstaja
Po Ljubljani in Primorski danes protesti tuid v štajerski prestolnici. Protest se je začel ob 10. uri zbralo pa se je okorog 50 ljudi.

Protestna kampanja gibanja Vseslovenska ljudska vstaja se je danes preselila v Maribor. "Nismo pozabili na probleme, ki jih aktualna politika ne zna, noče ali pa nima poguma rešiti. Ljudje, žrtve zgrešenih in predvsem pohlepnih odločitev politikov, vodstva Rimskokatoliške cerkve in gospodarstvenikov, pa živijo v ali na pragu revščine in vpijejo," so še pred protestom v sporočilu zapisali vstajniki.

Štiri postojanke

Kot so sporočili, se bodo osredotočili na: mariborsko stolnico, Žito, Spar in domačijo Ivana Krambergerja. Zahtevali bodo revizijo kreditov Rimskokatoliške cerkve ter cerkveni davek, pred mariborskih Žitom bodo protestirali proti novodobnemu suženjstvu pri zaposlovanju delavcev ter se poklonili Ivanu Krambergerju, ki je že pred 20 leti opozarjal na skorumpiranost in pohlep politike. Pred Sparom bodo opozorili na le 35-odstotno samooskrbo in zgrešenost kmetijske politike.

Komentarjev 3
  • dragec 12:39 06.april 2013.

    REVEŽ SI TI, KO NE VIDIŠ, KAJ DELAJO TVOJI "DESNI KOMUNISTI"

  • klincek 12:18 06.april 2013.

    reveži

  • ennanova 10:09 06.april 2013.

    En procent? Kvečjemu dobra milijoninkaKaj je narobe z ljudmi, da pristajajo kot ovce na poteze vlad, s katerimi hočejo navadnim ljudem delavcem, ki zaslužijo v vsem življenju pol milijona evrov, če dobijo vsak mesec tisoč evrov, vzeti prigarani denar, ...prikaži več da bi zapolnili nekakšne luknje, ki jih je naredila ona milijoninka?http://za-misli.si/kolumne/dusan-rutar/908-en-procent-kvecjemu-dobra-milijoninka