Slovenija
14 ogledov

Na prvo lepotno operacijo

Vandali so prejšnji teden tako uničili Plečnikovo dediščino. (Foto: Boštjan Taco Žurnal24 main
Plečnikov stadion. Kolikšno škodo so naredili vandali, Pečečnik ne more oceniti.

Joc Pečečnik, večinski lastnik bežigrajskega stadiona, je napovedal, da bodo ta teden opravili vzdrževalna dela, ki jih je marca naložila inšpektorica za kulturo in medije. Rok bi se sicer iztekel konec julija.

Pokosili bodo in zaščitili
“To ne pomeni, da bomo začeli obnovo, saj zanjo potrebujemo gradbeno dovoljenje. Bomo pa pokosili travo in zaščitili določene predmete,” je dejal Pečečnik. Napovedal je, da gradbeno dovoljenje pričakuje konec tega leta ali v začetku naslednjega, denar pa ima že zagotovljen:

“Z bankami še nismo podpisali pogodbe ali pisma o nameri, ker nimamo gradbenega dovoljenja. Imamo pa zagotovila glede na to, da bomo imeli 20–30 odstotkov lastnega vložka in se ne bomo pretirano zadolžili.”

Dodaten strošek bo imel zaradi vandalov, ki so prejšnji teden uničili Plečnikovo dediščino. Kolikšna je škoda, kot pravi, niso ocenili, ker niso strokovnjaki za to. Bodo zato poostrili nadzor? “Že zdaj je bilo vse zaklenjeno, poleg tega smo imeli na dva dni obhode stadiona,” je odgovoril Pečečnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.