Slovenija
40 ogledov

Na račun Vegrada prihranila 120.000 evrov

hi%C5%A1a Simona Dimic Žurnal24 main
V aferi z obnovo luksuzne hiše Simone Dimic se njej ne bo treba zagovarjati, je pa ovaden njen partner, Roman Horvat.

Zaradi afere, povezane z obnovo luksuzne hiše v Murglah, so ovadili Romana Horvata, partnerja Simone Dimic, nekdanje šefinje Pahorjevega kabineta, je poročal Pop tv.

"Pomagal" je Vegrad

Na zahtevo ljubljanskega tožilstva sta se zaradi domneve zlorabe položaja v preiskavi znašla nekdanja prva dama Vegrada Hilda Tovšak in njena desna roka Matej Košič, zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem pa je ovaden tudi Horvat.

Hišo so obnavljali Vegradovi delavci, ki naj bi za to uporabili gradbeni material iz gradbišča Celovških dvorov, Vegrad pa naj bi po poročanju Pop tv brezplačno opravil gradbena dela v vrednosti 120 tisoč evrov.

Po ugotovitvah Nacionalnega preiskovalnega urada naj bi obnova hiše stala 678 tisoč evrov.

Po poročanju televizije naj bi vse niti sicer vlekla Simona Dimic, ki se ji v tej zgodbi ne bo treba zagovarjati, zadeve pa ne komentira.

Sporen tudi kredit za obnovo

Sredi januarja smo že poročali o sodni preiskavi zoper pet oseb, ki so osumljene zlorabe položaja pri odobritvi posojila Simoni Dimic za obnovo njene hiše v Murglah. Gre za Igorja Žvoklja, Tomaža Kupnika, Draška Veselinoviča, Mirana Vičiča in Mateja Narata.

Nacionalni preiskovalni urad je ovadbo podal na podlagi poročanja medijev, da je Dimičeva za obnovo družinske hiše v Murglah od NLB leta 2009 dobila posojilo v vrednosti 350.000 evrov. Posojilo naj bi ji bilo odobreno po izjemno ugodni obrestni meri za dobo 30 let, ob tem, da je imela v času pridobitve posojila, ko je torej vodila Pahorjev kabinet, približno 2200 evrov neto plače. V tistem času (do septembra 2009) je bil sicer Veselinovič predsednik uprave NLB, Narat in Vičič pa člana uprave NLB.

Komentarjev 1
  • korisnik_5299 23:30 18.april 2013.

    Za 120.000 EUR je pa že kar nekaj narejenega! Le da morajo eni to sami narediti in zaslužiti, drugim pa tega ni treba! Veze in poznanstva so pot do sreče!