Slovenija
98 ogledov

Na Radiu Robin le glasba in oglasi

Ali slabo poslovanje pomeni konec Radia Robin in njegovih zabav? (Foto: Radio Ro Žurnal24 main
Ustvarjalci programa čakajo na avgustovske, septembrske, oktobrske in novembrske plače.

“Ustvarjalci programa Radio Robin stavkamo,” so včeraj lahko slišali poslušalci severnoprimorske radijske postaje.

“Že zgodaj spomladi je postalo jasno, da prihajamo v težave,” je povedal eden od ustvarjalcev programa Simon Kovač. Honorarje so po njegovih besedah tedaj začeli izplačevati po delih. “Med izplačili je bil vedno večji zamik, tako nam zdaj dolgujejo avgustovsko, septembrsko, oktobrsko in novembrsko plačo,” je ogorčen. V petek so se po njegovih navedbah sestali z direktorjem Markom Vuksanovićem, ki pa jim “ni znal ponuditi razumne rešitve”. Zato so od lastnikov zahtevali, naj jim do 30. novembra pojasnijo, kaj se dogaja. Ker se nihče ni odzval, so včeraj začeli stavko; predvajali so le glasbo in oglase.

Lastništvo Radia Robin
Lastniki. Črtomir Špacapan, Darija Gregorič, Infonet media, Alfred Šuligoj, David Šuligoj, Janko Tori in Adi Voh. Direktor je Marko Vuksanović. Vir: Ajpes

“Dokler nimamo skupščine in s tem dogovora z lastniki, odgovora zaposlenim ne moremo dati,” je povedal Leo Oblak, predsednik uprave Infoneta, ki je večinski lastnik radia. Pravi, da je oktobra zaposlenim poslal dopis, v katerem jih je prosil za predloge rešitev, a odgovora ni dobil.

“Radio ima status posebnega pomena, od ministrstva za kulturo pa je za lansko leto prejel le šest tisoč evrov,” je povedal Oblak in dodal, da je to dovolj za 14 dni honorarjev, radio pa je oddajal 365 dni zaradi posebnega statusa nekomercialne vsebine. “S Črtomirjem Špacapanom bova do polnoči pripravila poslovni načrt in ga poslala lastnikom, ko se bodo ti z njim strinjali, bom šel do zaposlenih in jim ga predstavil,” je pojasnil. Radio se mora po njegovi oceni začeti obnašati tržno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.