Slovenija
11 ogledov

Na referendum 5. junija?

(Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Odbor državnega zbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide je za izvedbo zakonodajnega referenduma o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno predlagal datum 5. junij.

Odbor državnega zbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide je na nujni seji sprejel odločitev, da bo državni zbor za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno predlagal 21. april, za izvedbo referenduma pa 5. junij.

Poslanska skupina SDS je želela, da se za dan razpisa referenduma določi 28. april, za dan referendumskega glasovanja pa 12. junij, vendar so poslanci omenjena dva datuma zavrnili.

Zahteva SDS in SNS
Skupina 31 poslancev iz vrst SDS in SNS je pretekli torek vložila zahtevo za razpis zakonodajnega referenduma o zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Zakonu očitajo predvsem nedopustno omejevanje sosedske pomoči in to, da ne odpravlja vzrokov za delo na črno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.