Slovenija
45 ogledov

Na rezidenco se mu je vsedla davkarija

slovenija 01.12.11, posestvo Marka Jaklica, Marko Jaklic, domacija, nepremicnina Anze Petkovsek, Anze Petkovsek
Finančna uprava je na nepremičnino, ki mu jo je nedavno uspelo legalizirati, vpisala hipoteko v vrednosi 1,6 milijona evrov. Jaklič je že napovedal, da se bo proti finančni upravi "boril z vsemi sredstvi, četudi bo trajalo deset ali več let".

Nekdanji šef Vzajemne Marko Jaklič je po trinajstih letih postopkov dosegel legalizacijo svoje nezakonite gradnje nad Polhovim Gradcem. A časnik Delo danes poroča, da je finančna uprava na nepremičnino vpisala predznambo hipoteke v vrednosti 1,6 milijona evrov. 

V zemljiški knjigi piše, sta na hiši z bazenom v Selu nad Polhovim Gradcem, ki jo je Marko Jaklič zgradil leta 2003 na mestu nekdanje kmetije, dve predznambi hipoteke, poroča časnik. 

Prva hipoteka v znesku 360.943 evrov je stara dve leti in je bila vpisana v korist Vzajemne, druga, vpisana pred dvema mesecema in vredna 1,59 milijona evrov, pa zadeva "sklep za zavarovanje izpolnitve davčne obveznosti" v korist Republike Slovenije.

Jaklič: Med letoma 2000 in 2013 sem plačal več kot 1,6 milijona evrov

Za kakšne davčne obveznosti gre, Delo ne poroča, saj se finančna uprava sklicuje, da zaradi varovanja davčne tajnosti podatkov o konkretnih davčnih zavezancih ne morejo dajati. Jaklič, je za Delo komentiral le, da "je to najverjetneje davčni terorizem".

V izjavi za javnost pa je kasneje pojasnil še, da je med letoma 2000 in 2013 plačal več kot 1,6 milijona evrov davkov in prispevkov, a je finančna uprava kljub temu zoper njega sprožila davčni pregled, sprva za pet let, kasneje pa še za deset let nazaj, in sicer za obdobje od 1. januarja 2004 dalje.

Jaklič ob tem navaja, da davčni postopek proti njemu še poteka, saj od finančne uprave ni prijel niti zapisnika, kaj šele odločbe. Prejel naj bi samo sklep o zavarovanju, v katerem finančna uprava omenja milijonske številke, ki pa po njegovem nimajo nobene realne osnove. Proti ravnanju finančne uprave pa naj bi se "boril z vsemi sredstvi, četudi bo trajalo deset ali več let".

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • blueone 21:45 07.december 2015.

    Davčni terorizem, kaj pa je to za ena beseda....drugače se pa za 1,6 miljona evrov že veliko opreme za policiste lahko kupi.

  • dimnikar 13:56 07.december 2015.

    Če si imel zadosti denarja, da si lahko plačal 1,6 miljona DAVKOV, potem se ti ne godi nobena krivica, si jo pa zelo verjetno ti zakrivil drugim.

  • dragec 13:53 07.december 2015.

    Si pozabil na sedanjo ministrico za zdravje