Slovenija
100 ogledov

Na RTV ob enih po novem Prvi dnevnik

Ksenija Horvat Petrov%C4%8Di%C4%8D Žurnal24 main
Na nacionalki bodo od petka predvajali Prvi dnevnik, ki bo na sporedu vsak dan ob 13. uri. Tako kot Pop TV bodo ob tej uri tako očitno razširili dosednaja poročila.

Poleg resnih informativnih tem bo nova oddaja po besedah urednice informativnega programa na nacionalni televiziji Ksenije Horvat Petrovčič ponudila tudi "bolj človeške, bolj prijazne vsebine".

Kot je na današnji predstavitvi nove informativne oddaje pojasnila Horvat Petrovčičeva, so pri pripravi koncepta tako imenovanega dnevnika v malem upoštevali, kdo so najštevilčnejša publika v izbranem terminu. Po njenih besedah ankete kažejo, da med publiko prednjačijo brezposelni, upokojenci, bolniki in mlade mamice.

Prvi dnevnik bo nanizal najpomembnejše domače in tuje novice dneva, prve analize in odzive. Ponedeljkova rubrika Prvi koraki bo govorila o predšolskih otrocih. S torkovim Srebrnim namigom o življenju v tretjem življenjskem obdobju bodo prišli na svoj račun starostniki. Sreda bo namenjena okoljski rubriki Zeleni odtis. Četrtkove Zorane ledine bodo namenjene kmetovalcem in vrtičkarjem.

 

Rubrika Nove priložnosti, ki bo na sporedu ob petkih, bo namenjena iskalcem zaposlitve. Sobotna rubrika Čisto blizu bo predstavila posebnosti domačih krajev, v nedeljskem Širokem kotu pa bo prostor za posebnosti z vsega sveta. Prvi dnevnik bo imel nekoliko obsežnejšo vremensko rubriko. Kot je opozorila Horvat Petrovčičeva, nacionalna televizija s Prvim dnevnikom začenja prenovo tudi drugih informativnih oddaj.

Komentarjev 1
  • maneken 13:57 29.september 2011.

    ne pomaga, če gnilo vsebino še tako namažeš in prepleskaš:RTV je potrebna temeljite prenove in to predvsem vsebinske. Zraven pa potrebujejo enega natančnega revizorja, da jim to njihovo poslovanje malo prezrači...