Slovenija
85 ogledov

Na RTVS ovadenih deset ljudi, med njimi direktor zavoda

Marko Filli, Janez Lombergar Boštjan Tacol
Na RTVS naj bi bilo zaradi storitve kaznivih dejanj ovadenih deset ljudi. Med njimi direktor Janez Lombergar.

Proti direktorju javnega zavoda RTV Slovenija Janezu Lombergarju naj bi bila podana kazenska prijava zaradi suma storitve več kaznivih dejanj v zvezi z delovanjem zavoda, danes poročajo Slovenske novice, ki se sklicujejo na anonimko, ki so jo prejeli v uredništvu. V njej je zapisano, da je poleg Lombergarja ovadenih še devet ljudi.

Deseterica naj bi bila ovadena zaradi suma storitve kaznivih dejanj, in sicer oškodovanja javnih sredstev, nevestnega dela v službi, zlorabe uradnega položaja in uradnih pravic, goljufije in ponarejanja listin.

Po navedbah časnika naj bi šlo za dejanja oškodovanja javnih sredstev, ki v nekaterih primerih presegajo sto tisoč in tudi nekaj milijonov evrov.

Slovenske novice še pišejo, da je bila prijava podana na Policijsko upravo (PU) Ljubljana in na okrožno državno tožilstvo. Na PU o konkretnem primeru niso mogli govoriti, so pa potrdili, da so v preteklosti že imeli prijave, ki se nanašajo na poslovanje javnega zavoda RTVS.

Komentarjev 8
  • Ferluci 13:11 26.februar 2014.

    Misliš na novinarje?!!

  • renemario 10:34 01.avgust 2013.

    Shit...pa ravnokar si si razdelili nagrade. Pujsi zagamani!

  • Veteran 10:10 01.avgust 2013.

    Če je prijavljitel znan potem je mogoče prijava utemeljena, če pa ni tako oz. prijavljtelj je neznan bi morali v takih primerih ovadbe zavreče. Tudi prijavljitel mora odgovarjati za eventualno krivo ovadbo. V Slovenskem prostoru je vse več ljudi, ki ...prikaži več so jim prijave duševna hrana!