Slovenija
43 ogledov

Na Salomonu ni kriminalistov

Delo revije Saša Despot
Kriminalisti na več lokacijah po državi od zjutraj opravljajo hišne preiskave v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja.

Na Policijski upravi Ljubljana o imenih ne govorijo, sporočili so le, da kriminalisti doslej niso nikogar pridržali.

Neuradno se je v medijih omenjalo podjetje Martina Odlazka, lastnika skupine Krater, ki sicer za družbo Delo Revije opravlja storitve grafičnega oblikovanja. Med lokacijami, na katerih so se danes odvijale preiskave, se je omenjal tudi sedež podjetja Salomon, kar pa njihov direktor odločno zanika.

"Na družbi Salomon d. o. o. ne potekajo nobene hišne preiskave ali preiskave na sedežu podjetja," je v izjavi za javnost zapisal Gregor Repič. "Delo na družbi Salomon, d. o. o. poteka nemoteno in vse službe delujejo skladno z delovnimi procesi."

Novinarji časnika Finance so neuradno izvedeli, da naj bi šlo za posle povezane s podjetjem Papir servis, ki je v lasti podjetij Krater, Delo - TČR, Komunala in Algas, te pa nadzoruje Martin Odlazek.

Na podlagi odredbe sodišča hišne preiskave izvajajo kriminalisti Policijske uprave Ljubljana v sodelovanju s kriminalisti in policisti policijskih uprav Kranj in Novo mesto. Sedem hišnih preiskav se opravlja na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Novo mesto, in sicer tako pri fizičnih osebah kot na sedežih pravnih oseb.

"Zaradi tajnosti predkazenskega postopka več informacij ne moremo posredovati. Prav tako zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovarjati na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne fizične osebe," so povedali na ljubljanski policijski upravi.

Komentarjev 3
  • brezdom 20:42 12.december 2012.

    slovenski policaji.vi ste cvet slovenske neinteligence,ste poden od dna.obračate se po političnih strankah,še pejs vas noče poscat.in bodo prišli naslednji in vas napodili ker ste pokvarjeno blago brez razuma in osnov inteligence

  • feferon 16:33 12.december 2012.

    že ime imajo ta pravo! pravična razdelitev- fifti tebi fifti meni državi kura.c

  • Žurnalček 14:15 12.december 2012.

    Če niste bili sposobni obsoditi BB za kokain, kako lahko sploh mečete takele balončke in se dalate , da jih boste obsodili za papir ?