Slovenija
117 ogledov

Na sedežu stranke SAB pošiljka s prahom

Policija Gregor Prebil
Policija nadaljuje s preiskavo.

Neznani prah, ki so ga v pošiljki danes prejeli na sedežu SAB, po prvih podatkih ni nevaren za življenje in zdravje ljudi. Kot so zapisali na Policijski upravi Ljubljana, pa še nadaljujejo zbiranje obvestil in bodo o ugotovitvah obvestili tožilstvo. Neznani snovi je bila izpostavljena ena oseba, ki je do zaključka analize ostala v karanteni.

V SAB so pojasnili, da so o prejemu sumljive pošiljke z rjavim prahom nemudoma obvestili pristojne organe. Objekta, kjer je sedež stranke, pa v času intervencije niso izpraznili. Rjava snov se je izkazala za nenevarno.

Policisti in gasilci so izvedli predpisane ukrepe, snov pa so testirali uslužbenci Inštituta za mikrobiologijo in imunologijo na ljubljanski medicinski fakulteti.

V prostorih stranke je sicer danes potekalo zasedanje izvršnega odbora in sveta stranke.

Gre že za drugi primer groženj političnim strankam v tem tednu. Grozilno pismo je, kot smo poročali, prejela tudi predsednica stranke DeSUS Aleksandra Pivec. Vsebina se nanaša na sodelovanje v koaliciji s SDS, po poročanju POP TV pa naj bi Pivčevi v pismu grozili s smrtjo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.