Slovenija
26 ogledov

Na severovzhodu neurja s točo

Nevihtni oblaki. Shutterstock
Neurje je na severovzhodu države podiralo drevesa, močne padavine pa zalivale kleti.

Po Koroški, Štajerski in Prekmurju so popoldne pustošili močan veter, nalivi, lokalno tudi toča. Močan veter, ki je ponekod pihal tudi z več kot sto kilometri na uro, je podiral drevesa in odkrival strehe, medtem ko so meteorne vode zalivale kleti. Sicer pa je najhujše mimo, so zagotovili na Agenciji Republike Slovenije za okolje in prostor (Arso).

V Občini Rače-Fram je veter na hišah odkril tri strehe, eno v Občini Podlehnik, v Murski Soboti pa jo je skupila streha trgovine. Veter je bil vzrok tudi za podrte električne drogove v Svetem Juriju v Občini Rogašovci, medtem ko je na širšem območju Občine Polzela izpadla oskrba z električno energijo. Po podatkih Arsa je na mariborskem letališču veter pihal s 110 kilometri na uro.

Zalivalo tudi kleti

V Topolšici se je zaradi močnega vetra v parku podrlo več dreves. Padla drevesa so težave povzročala tudi na cestah Fram–Planica, Martinje–Boreča in Črna na Koroškem–Bistra. Zeleni orjaki so na cesti končali tudi med Beltinci, Gančani in Renkovci, v Nuskovi, na Partizanski cesti v Velenju, pred gasilnim domom v Murski Soboti ter med naseljema Grad in Vidonci.

Veter so spremljali tudi hudi nalivi. V Občini Rače-Fram je meteorna voda zalila štiri kleti stanovanjskih hiš, eno pa v Podkraju blizu Velenja, so sporočili iz Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Če se je neurje razbesnelo tudi pri vas, nam prek spodnjega obrazca pošljite fotografije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.