Slovenija
52 ogledov

Na seznamu jih je 72

“Ostajamo pri obutvi,” na govorice, da naj bi postali sevniška kotlarna, odgovar Žurnal24 main
Kopitarna. Viški dokončno čez tri tedne. Kopitarna bo manjša, a ne bo kotlarna.

Dokončen seznam 72 presežnih delavcev Kopitarne Sevnica naj bi bil znan okoli 20. septembra, nam je potrdil direktor Marjan Kurnik. Po pogovoru s svetom delavcev in sindikatom so namreč pristali na upoštevanje posebne socialne ogroženosti nekaterih delavcev, ki so se znašli na 
seznamu.

“Takih delavcev, ki so ali samohranilci ali pa je v družini zaposlen le eden, je okoli 15. Ti lahko podatke o tem sporočijo v naslednjih dveh tednih,” je povedal Martin Lipar, vodja sindikata v Kopitarni.

Odpravnine po zakonu
Glede odpravnin je sindikat predlagal, da bi bile višje od zakonsko določenih, a vodstvo po besedah Liparja o tem ni želelo nič slišati; obljubilo je, da bodo skladne z zakonom in izplačane v enkratnem znesku do konca odpovednega roka.

Letos nič več
Na vprašanje, ali bo to letos zadnje odpuščanje – neuradno smo namreč izvedeli, da naj bi znova odpuščali še pred koncem leta in da naj bi v Sevnici ostalo le 80 delavcev –, je Kurnik odgovoril pritrdilno. “Takšna naj bi bila Kopitarna v prihodnje, ko bo zaposlovala od 125 do 130 delavcev,” je poudaril.

Kopitarna ne bo kotlarna
Govorice, da naj bi Kopitarno v prihodnje spremenili v kotlarno, ki bi skrbela za ogrevanje Sevnice, je Kurnik z nasmeškom komentiral, da se jim kaj takega ne bi izplačalo, saj je Sevnica v celoti plinificirana.

“Je pa res, da bomo za potrebe Kopitarne prenavljali že precej zastarelo kotlovnico, kar nameravamo uresničiti v prihodnjega pol leta,”
je dodal Kurnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.