Slovenija
22 ogledov

Na silo so jo ostrigli

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Trije neznanci so na območju Žalca napadli 40-letnico, jo z električnim strojčkom za striženje las nasilno ostrigli in ji grozili s pištolo. Rešila se je sama. Policija zaradi nasilništva pridržala dve osebi.

Celjske policiste so 23. februarja obvestili, da so v dopoldanskem času trije neznanci pred stanovanjsko hišo na območju Žalca napadli štiridesetletno žensko.

Ostrigli, grozili in jo še zvezali
Osumljeni so oškodovanko prijeli in ji z električnim strojčkom za striženje las na silo začeli striči lase.

Oškodovanka se je temu upirala, eden od storilcev je zato izvlekel pištolo in ji zagrozil, da jo bo v primeru, če se bo upirala, ubil. Osumljeni so ji grozili tudi z nožem. Medtem ko so ji vezali roke, so jo lažje poškodovali.

Nasilneži so žensko pustili na kraju napada, rešila se je sama. Po neuradnih podatkih naj bi storilce poznala, v ozadju pa naj bi bili neporavnani računi.

Pridržali dva osumljenca
Na podlagi intenzivnega zbiranja obvestil so 24. februarja pridržali dve osebi, in sicer 46 in 23 let stara moška iz območja Velenja.

Na podlagi zbranih obvestil in dokazov je bilo potrjeno, da sta omenjena moška utemeljeno osumljena, da sta sodelovala pri storitvi omenjenega kaznivega dejanja. Oba so kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva po členu 296/II KZ-1, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

O motivu storitve kaznivega dejanja in o preostalih storilcih še zbirajo obvestila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.