Slovenija
18 ogledov

Na silvestrovanju bo 20 tisoč ljudi

Največ ljudi se pričakuje na ognjemetu nekaj minut pred polnočjo.
(Foto: Vlado Žurnal24 main
Praznovanja. Zadnje dni v letu bo na mariborskih trgih veselo. Mariborčani se bodo zabavali na koncertih.

Na silvestrovanju na prostem Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor, pričakuje okoli 20 tisoč ljudi. Od danes do petka bo pisani december, kot so poimenovali dogajanje v Mariboru, dosegel vrhunec. ''Na Trgu svobode se bodo tri večere zapored od 19. ure predstavili Vlado Kreslin in Mali bogovi, Maja Keuc & The Soulcrew in Leeloojamais ter MI2 in Abbey's Road,'' pravijo na Zavodu za turizem Maribor.

Sedemurni program
Razdevšek dodaja, da je mariborsko silvestrovanje na prostem že tradicionalno. Program se bo v petek začel ob 22. uri in bo trajal do 5. ure zjutraj. Nastopili bodo Domen Kumer, Boštjan Bračič, Kingston, Maria Masle & Los de Balkan ter Show Band Klobuk.

Zaradi ognjemeta, ki bo trajal okoli 15 minut, bo v petek od 14. ure popolna zapora parkirnih prostorov na Trgu generala Maistra. Od 23.45 do 00.25 pa bo popolna zapora še vseh okoliških ulic blizu tega trga. Letos je omenjeni zavod za decembrsko dogajanje namenil 120 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.