Slovenija
50 ogledov

Na smučišče z novo žičnico

Smučarji se bodo z novo sedežnico vozili naslednjo zimo. Žurnal24 main
Športnemu centru Pohorje je po več kot sedmih letih skupaj z ruško občino uspelo pridobiti gradbeno dovoljenje za sedežnico Pisker, ki predstavlja prvo stopnjo smučarske povezave Areha in Ruš.

Na trasi že opravljajo pripravljalna dela, gradnja pa bo končana predvidoma do sezone 2008/2009. Vrednost naložbe je 8,5 milijona evrov, je povedal direktor centra Drago Rataj. Od tega je 35 odstotkov evropskih sredstev, 20 odstotkov je lastnih sredstvev, preostanek pa prihaja iz naslova bančnega kredita. Do leta 2009 naj bi Športni center Maribor in ruška občina pridobila tudi gradbeno dovoljenje za drugo stopnjo smučarske povezave Areha in Ruš, gradnja žičniške povezave pa naj bi bila končana do leta 2010. Rataj je še poudaril, da bo gradnja smučarske povezave Areh–Ruše, ki je sicer del širšega projekta Smučarski center Ruše, upoštevala vse naravovarstvene zahteve.

Omenjeni projekt vključuje tudi gradnjo novih nastanitvenih zmogljivosti. V Rušah podjetje Stavbar Maribor tako že gradi poslovno-hotelski objekt, ki bo končan prihodnje leto in bo ponudil 135 postelj. Po besedah direktorja podjetja Miroslava Temnika so že kupili zemljišča, na katerih bodo zrasli hotelski in apartmajski objekti s skupaj tristo posteljami. Ob vznožju smučarske proge bo zraslo turistično stanovanjsko naselje Smolnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.