Slovenija
19 ogledov

Na smučišču priletel v sestrico

(Foto: null) Žurnal24 main
V dveh dneh že tretja smučarska nesreča. Okoli 13. ure se je na smučišču v Cerknem poškodovala mlajša smučarka, ki so jo s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Nesreča na smučišču Smučarskega centra Cerkno se je zgodila ob 13.11, trenutek za tem, ko je deklica na smučišču padla, vanjo pa se je zaletel njen 11-letni brat.

''Deklico smo takoj namestili na nosila in jo mobilizirali zaradi suma poškodbe hrbtenice, čeprav po prvih ocenah ni bilo videti, da bi bila huje poškodovana.  A bolje preventiva kot kurativa,'' je za zurnal24.si povedal vodja smučišča in obratovanja Smučarskega centra Cerkno Ciril Peternel.

Deklico sta oskrbeli ekipi reševalcev na smučišču in nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Idrija, Zdravstvena postaja Cerkno. V spremstvu dežurne ekipe nujne medicinske pomoči Brnik so deklico s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center.

Nujna sta dobra oprema in kondicija
''Smučarji na začetku sezone še nimajo dovolj utrjenih nog, imajo premalo kondicije in ni redko, da pokajo kosti na rokah in nogah. Nekateri so res predolgo na snegu in pretiravajo,'' je še opozoril Peternel.

''Priporočam še, naj imajo otroci do 14. leta pri smučanju obvezno čelado. Ker so proge predvsem na kompaktnem snegu še bolj utrjene, je treba imeti tudi dobro nabrušene robnike na smučeh,'' je še dejal Peternel in poudaril, naj smučarji dobro upoštevajo pravila na smučiščih, predvsem pa naj bodo strpni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.