Slovenija
14 ogledov

Na sneg raje v tujino

Sedežnica Anže Petkovšek
Rezervacije. Med zimskimi počitnicami so najbolj priljubljene destinacije v Avstriji in Italiji.

"Nimamo večjega izpada, saj smo rezervacije za december in januar prejeli že jeseni. Tudi z rezervacijami v zadnjem hipu ni težav, saj je v okolici Slovenije dovolj smučišč z zadovoljivimi snežnimi razmerami," pravi Anže Šter, predstavnik portala Mountvacation.com.

Zanimanja je več

"V primerjavi z lani je letos zanimanje za smuko večje, kar se odraža v povečanju rezervacij," pravi Alen Bevk iz Kompasa. Najbolj priljubljeni so cenovno ugodni paketi, ki že vključujejo smučarsko vozovnico. Več njihovih gostov se odloča za tujino, medtem ko jih domača smučišča izbere le desetina. Najbolj priljubljene so destinacije v Avstriji (Katschberg, Schladming, Saalbach) in Italiji (Martino di Castrozza, Kronplatz, Arabba, Marilleva).

Na Voglu rekordno

"Obisk je približno 30 odstotkov boljši kot lani in eden od najboljših v zadnjih 15 letih. Imamo okrog metra snega, prvi dan smučanja pa je bil že 30. november," se hvali Boštjan Mencinger iz Žičnic Vogel Bohinj.

Med šolskimi počitnicami imajo že precej rezervacij za nastanitve in pričakujejo, da bodo imeli polno. "Čeprav so temperature tudi v hribih vse prej kot zimske, je smuka na Rogli še mogoča na do 30 centimetrih naravnega in tehničnega snega," pravi Tina Tinta Kovačič iz podjetja Unior. Rezervacije nastanitev so približno na ravni lanskega leta ob tem času.

Nižja smučišča zelena

V Kranjski Gori pa so imeli ob koncu lanskega in v začetku letošnjega leta 70-odstotni izpad prihodka in obiskovalcev glede na isto obdobje pred enim letom. "Čas šolskih počitnic je trenutno dobro rezerviran, a izpada žal do konca sezone ne bo mogoče več nadomestiti," je realistična Klavdija Gomboc iz RTC Žičnic Kranjska Gora. Slabše kot lani so smučarsko sezono začeli tudi na Krvavcu in Pohorju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.