Slovenija
19 ogledov

Na sneg za 28 evrov

Žičničarji ocenjujejo, da se bo smučarska sezona začela sredi novembra, ko se bo Žurnal24 main
Za dnevno smuko bo letos treba odšteti do 28 evrov. Najbolj je vozovnice podražil Kanin.

V primerjavi z lani bodo cene smučarskih vozovnic v povprečju enake ali malenkost višje. Najdražja bo smuka na Rogli, Krvavcu, Kaninu, Mariborskem Pohorju, v Cerknem in Kranjski Gori, kjer bodo smučarji za dnevno vozovnico plačali 28 evrov. Najceneje pa se bo možno po snežnih strminah spustiti v Kotljah.

Nova ponudba
Z enotno vozovnico bo od letošnje povezave smučišč možno smučati na Kaninu in italijanski Sella Nevei, zato je Kanin vozovnico tudi podražil za dva evra. Na Mariborskem Pohorju pa bo okrog božiča začela obratovati nova krožna kabinska žičnica.


Za plitke žepe
Do predvidoma začetka novembra je vozovnice za do 20 odstotkov ceneje že možno kupiti v predprodaji. Prihranite pa lahko tudi, če kupite tako imenovano aktivno kartico, ki stane 20 evrov. Z njo je možno na večini slovenskih smučišč smučati 20 odstotkov ceneje, omogoča pa tudi cenejši ogled muzejev, galerij, vstope v spa centre in podobno. Kartica velja eno leto od nakupa in ni prenosljiva.

Cene smučarskih voznvnic na ostalih smučiščih
Cene vozovnic za Žičnice Javornik so nekoliko nižje. Za dnevno vozovnico za odrasle je potrebno odšteti 16, za študente 13, za otroke pa 11 evrov. TRC Celjska Koča svoje vozovnice za odrasle ponuja za 17 evrov, za otroke pa za 11 evrov. Rimski Vrelec-Kotlje ima še najbolj ugodno ponudbo, saj lahko odrasli dnevno vozovnico kupijo že za 9 evrov, študenti za 7, otroci pa za 6 evrov. Smučarski center Kobla pa vozovnice za odrasle ponuja za 22, za študente za 19, za otroke pa za 16 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.