Slovenija
4365 ogledov

Na Soči umrl kajakaš: Ni se utopil, to se je zgodilo ...

Reševanje kajakašice na Soči GRS Tolmin
Včeraj popoldne je na reki Soči na Bovškem umrl nemški kajakaš.

Dva nemška državljana, 60-letni moški in 59-letna ženska, sta okoli 14. ure v spremstvu vodiča odšla na vožnjo s kajakom po reki Soči iz Čezsoče proti naselju Trnovo ob Soči

Ko so okoli 15. ure priveslali med Čezsočo in Podklopco je vodič opazil, da se je nemškemu kajakašu nenadno poslabšalo zdravstveno stanje. Takoj je zaveslal do nemškega kajakaša, ga potegnil iz kajaka in zvlekel na levi breg reke Soče (vodostaj reke Soče je bil nizek in pretok umirjen), so sporočilo policisti.

60-letni kajakaš ni kazal znakov življenja, zato je vodič nemudoma poklical na pomoč reševalce. V reševanje so bili poleg gasilcev bovških gasilcev vključeni tudi reševalci tolminskega zdravstvenega doma, posredoval je tudi vojaški helikopter, vendar tujemu državljanu niso mogli več pomagati. Zdravnik na kraju je lahko le potrdil njegovo smrt.

Glede na dosedanje ugotovitve je smrt najverjetneje nastopila zaradi zdravstvenih razlogov, kar bodo ugotavljali v okviru odrejene sanitarne obdukcije na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 07:04 21.junij 2023.

    celo leto pir, potem pa naenkrat tolk vode, to je reakcija na zmanjšanje alkohola v krvi, kot cukra... no ja , mal je treba prevert kolk kondicije ima turist,nesamo njegova denarnica. naredit 10 skledc pa pomert pritisk. potem pa na športni dan.

  • janez156 08:49 20.junij 2023.

    Cepivo deluje, čedalje več je tega....enkrat kolesar, enkrat voznik, drugič pešec....itd...