Slovenija
35 ogledov

Na sodišče brez besed

Branka Gabrijel, nekdanja prva kadrovnica v Vegradu, je na celjsko sodišča prišl Žurnal24 main
Zaslišanje. Branka Gabrijel pred preiskovalnim sodnikom s pisnim zagovorom.

Branka Gabrijel, nekdanja tesna sodelavka Hilde Tovšak ter direktorica kadrovskega in splošnega sektorja velenjskega Vegrada v stečaju, je v četrtek v spremstvu odvetnika Sergeja Ocvirka brez besed vstopila v stavbo celjskega okrožnega sodišča. Tam jo je čakalo zaslišanje pred preiskovalnim sodnikom. Na zaslišanje bi morala priti tudi Tovšakova, a se je opravičila in jo to še čaka.

Zlorabljena dobrota
Neupravičeno. Gabrijelova in Tovšakova naj bi med drugim neupravičeno zadrževali prostovoljne prispevke, ki so jih delavcem odtegovali od plač, da bi pomagali dvema družinama pokojnih sodelavcev. Denar naj bi dobila le ena izmed družin.

Zavrnila obtožbe
Kot je za Žurnal24 povedal tožilec Stanislav Pintar, je Gabrijelova pred preiskovalnim sodnikom podala pisni zagovor. “Lahko povem le, da je gospa uspešno zavrnila vse obtožbe, zapisane v predlogu za preiskavo,” pa je za Žurnal24 razkril Ocvirk. Na kaj natančno naj bi se obtožbe nanašale, nismo izvedeli, toda najverjetneje gre za sum poneverb in neupravičene uporabe tujega premoženja, česar je poleg Gabrijelove osumljena Tovšakova. “Zelo verjetno Gabrijelova ni bila tista, ki bi odrejala, temveč je le izvrševala tisto, kar je velela Tovšakova,” meni sindikalist Srečko Čater. Dejal je, da naj bi samo iz blagajne vzajemne pomoči in sindikalnih članarin Vegrad delavcem ostal dolžan okoli 220 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.