Slovenija
53 ogledov

Na sodišču bolan, zunaj zdrav za žur

Me prav zanima, koga vse bi srečala, če bi dan pred sojenjem šla na kakšno kliniko.

Anja Zupanc | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Pred časom je imel prijatelj priložnost na zdravniški pregled pred ordinacijo čakati skupaj z enim od nekdanjih uspešnih podjetnikov, ki je sicer tik pred tem na sodišče poslal opravičilo, češ da je tako bolan, da ne more niti do sodišča, kaj šele da bi tam sedel. Soditi pa bi mu morali zaradi poslovnih goljufij. No, gospod si je očitno v nekaj dneh le toliko opomogel, da je na kliniko prikorakal v popolni tekaški opremi, rahlo zadihan in prepoten, si v čakalnici veselo požvižgaval in ob pozivu medicinske sestre k zdravniku menda dobesedno priplesal.

Nujno. Seveda so bile te gospodove bolečine tako močne, da ga je moral zdravnik pregledati prvega, čeprav je v čakalnico stopil zadnji. Nikakor pa na pregledu ni zavlačeval. Celih deset minut je menda potreboval, da je zdravniku pokazal, kje vse in kako močno ga boli, in za to prejel potrdilo. Po čakalnici se je potem slišalo godrnjanje, češ, poglej, kako ti novinarji napihujejo in po nepotrebnem pišejo, da je ta gospod bolan, ko pa je čisto zdrav in svež. Dva meseca prej je namreč prav tega gospoda do vhoda na sodišče pripeljal prijatelj, v dvorano pa so ga morali skorajda prinesti. Pred sodnico je zdržal vsega pol ure. Podobno je bilo, ko sem ga, dva dni po obisku zdravnika na kliniki, spremljala na sodišču. Med hojo se je opiral na bergli. Zdržal je le toliko, da je sodnici predal opravičilo, kako hudo poškodovan je.

Komentarjev 5
  • Pepe1 07:53 08.februar 2013.

    TEGA GOSPODA SEM TUDI JAZ VIDEL KO SEM OB 20.30 URI ČAKAL NA NOČNO SNEMANJE GLAVE,KAKO VESELO IN HITRO STA JO PRIMAHALA Z ZDRAVNIKOM PO HODNIKU PROTI IZHODU PO TELEVIZIJI SEM VIDEL KAKO GA POTPIRATA ŠOFER IN ODVETNIK 28.10 2011 ...prikaži več OB VEČERNIH URAH PA JEVESEL IN ZGOVOREN HODIL PROTI IZHODU. NA KITAJSKEM IMAJO ZA TAKE ŠUS

  • cucka 18:18 03.februar 2013.

    Ja, če mislim istega kot avtorica članka, je bi ltip pred novim letom v Švici. Pravijo, da je tam smučal,

  • titty 16:07 03.februar 2013.

    Ja, "vestni in pošteni" zdravniki.